donderdag 25 december 2014

Doel

In de Volkskrant stonden twee artikelen die betrekking hadden op 'Serious Request'. Een ervan had als kop: Serious Request stevent af op nieuw record. Dat is natuurlijk mooi want de opbrengst gaat naar vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Maar niet iedereen is blij. De kop boven een ander artikel luidt: Financiële domper voor ondernemers Haarlem tijdens Serious Request.

Als er voor een onomstreden goed doel veel geld wordt ingezameld, moet je daar natuurlijk niet al te moeilijk over doen, maar dat kan ik nu eenmaal niet laten. Ik heb niet dagelijks de tv- en radiouitzendingen van Serious Request gevolgd. Gisteravond heb ik wel de slotuitzending gevolgd. Voor alle zekerheid werd er af en toe op gewezen dat het niet om een wedsstrijd ging, maar het leek er toch vaak op of het voornaamste doel van de actie was: meer geld inzamelen dan vorig jaar, zodat we weer eens een collectief warm gevoel konden krijgen. Zoals er elk jaar weer diverse schattige kindertjes zijn die met hun spontane acties een paar euro's bij elkaar sprokkelen. 't Gaat niet om de hoogte van het bedrag, toch?

Zitten ze zich in Heerlen inmiddels af te vragen hoe ze de actie van 2015 tot een financieel  succes ook voor de middenstand kunnen maken?

P.S.
Zalig Kerstfeest!