vrijdag 29 augustus 2014

Tering!

Gisteren was ik in het Sint Lucas Andreas ziekenhuis voor de uitslag van de PET-scan en de bronchoscopie die op 13 augustus werden uitgevoerd. Nou, pas over twee maanden is duidelijk of ik tbc heb. Gelukkig kon ik me inhouden en riep ik niet 'Tering, hé, moet dat echt zo lang duren?' Geintje! Ik had uiteraard helemaal niet aan tbc gedacht, maar aan andere kwalen. Daarover bestaat ook nog geen duidelijkheid. Daarom moet ik volgende week donderdag terugkomen voor een longpunctie.

Als alles meezit blijft het bij een dagopname. Zit het tegen, dan krijg ik een klaplong en mag ik wat langer blijven. Na die punctie zal het ook nog wel een weekje duren voor ik een uitslag krijg.

De komende weken ga ik niet zitten doen of er niets aan de hand is. Ik realiseer me wel degelijk dat ik te horen zal kunnen krijgen dat ik longkanker heb. Als je die link hier boven heb gevolgd zie je dat je een longpunctie daarmee mag associëren. Ik had er sterk rekening mee gehouden dat ik die diagnose gisteren al te horen zou krijgen. Maar ik schreef hier al eerder, dat ik na een herseninfarct en een hartinfarct goed doorstaan te hebben niet zo snel in paniek raak. Ook de komende twee weken zal ik wel weer goed doorkomen. Daarna zie ik wel verder.

UPDATE (11.05 uur)
Zojuist werd ik gebeld door de longpoli van het Lucas. De uitslag van de longpunctie hoor ik vrijdag 12 september om 14.00 uur.