donderdag 3 juli 2014

Hot

Kanker is kennelijk 'hot' tegenwoordig. In 'De Wereld Draait Buiten' treedt op 6 juli a.s. Thé Lau op. Deze zanger, muzikant en schrijver heeft keelkanker die is uitgezaaid. Hij heeft als ik het goed heb zijn laatste concert al gegeven, maar in de tv-uitzending wordt zijn laatste boek gespresenteerd. Uitgever Oscar van Gelderen heeft ook maar meteen vijf eerdere boeken van Lau opnieuw in de handel gebracht.

Amsterdam, schrijft Het PAROOL, haakt in op het succes van het boek en de film 'The fault in our stars' over twee verliefde jonge kankerpatiënten. De gemeente Amsterdam gaat op de Leidsegracht een speciaal Fault in our Stars-bankje plaatsen. Het stadsdeel centrum hoopt hiermee de komende zomer alle fans van de jeugdroman en bijbehorende bioscoopfilm een plezier te doen. In 'The Fault in our Stars' hebben de twee hoofdpersonen op het bewuste bankje een cruciaal gesprek, waarna ze uitbundig zoenen.

Achttien jaar geleden rond deze tijd van het jaar ging ik met Boukje een dagje naar Amsterdam. (We woonden toen in Den Haag.) Zij wilde, kort voor haar aangekondigde dood, nog graag een keer een rondvaart door Amsterdam maken. Zo'n rondvaart is de beste manier om een goede eerste indruk van Amsterdam te krijgen, maar dus ook om afscheid van Asterdam te nemen. Ook als je het voor de zoveelste keer doet is het nog steeds mooi, zelfs als je gezond bent. Probeer het maar eens.