dinsdag 18 juni 2019

MEDICIJNEN

Al eerder had ik hier geschreven over het feit dat ik ondanks mijn (te) lage bloeddruk nog steeds bloeddrukverlagers slikte. Weliswaar was hier en daar de dosering verlaagd en was er één helemaal uit het assortiment verdwenen, maar de bloeddruk bleef laag. Ik had niet de indruk dat er, ondanks suggesties van mijn kant, overleg gepleegd was met 'mijn' cardioloog. Dus besloot ik afgelopen vrijdag zelf maar eens te bellen. Hij bleek niet aanwezig te zijn, maar men zou hem vragen mij maandag terug te bellen. Hij belde mij even na negen uur. (Mijn ervaring met deze arts is dat hij toezeggingen om - terug - te bellen altijd stipt nakomt. De zorg is niet alleen kommer en kwel.) In ieder geval wordt de medicatie nu opnieuw geregeld.

Het mooiste bericht kreeg ik gisteren bij de fysiotherapie. Naar het zich laat aanzien kan ik aan het eind van de week naar huis.  Yeehaah!

Sinds gisterochtend heb ik een kamergenoot. Ik denk niet dat dit tot problemen leidt. Alleen De Die moet daar weer eens moeilijk over doen. Hieronder zie je een plattegrond van de kamer. De verhoudingen kloppen niet, maar zo ziet het er ongeveer uit.

1 en 2 zijn kasten waarin de gebruikers hun spullen kwijt kunnen. Toe ik aankwam legde mijn zus mijn spullen in kast 1. Iemand die daar over gaat kwam al snel vertellen, dat dat niet correct was. Mijn spullen hoorden in kast 2. Ik zag de onderliggende reden van die specifieke kasttoewijzing niet direct en zei dat ook. Nou ja, in iets andere woorden. Als mijn kamergenoot kast 2 zou gebruiken, zou hij iedere keer dat hij daar iets in wilde leggen of uithalen, naast mijn bed staan. Errug, toch? Bij die andere kast staat hij minstens 50 cm verder van mijn bed af. Een hele geruststelling.

Toen ik gisteren terugkwam van de fysiotherapie, was mijn kamergenoot inmiddels gearriveerd. Onderweg kwam ik datzelfde type tegen dat mij eerder de kastindeling uitgelegd had. Hij vertelde mij dat hij inmiddels mijn spullen naar de juiste kast had overgeplaatst. Ik denk wel eens dat veel mensen blij mogen zijn dat ik niet primair, op zijn best tertiair reageer en dat ik zelden of nooit tot een kwade reactie te verleiden ben. Bovendien kan die jongen er ook niets aan doen, dat op protocollen geilende bureaucraten zelfs de meest simpele dingen in regeltjes willen vatten. Ik heb dus verder niet gereageerd, maar ik ga nog wel proberen te achterhalen wat nou de precies de reden voor die idiote regel is.

Ik kom nog even terug op die headset. Mijn kamergenoot had bij de receptie zo'n headset van € 15,00 aangeschaft. Ik geef toe dat hij er luxer uitzag dan de mijne. Mij viel ook op dat er een veel grotere plug op zat dan de mijne. Kon ik met dat dat kleine ding van mij, met dat kleine plugje, dan toch het geluid bij de tv niet horen? Luister! Er kwam iemand om die headset van mijn kamergenoot met de tv te verbinden. Het eerste wat zij deed was die grote plug verwijderen. Er kwam zo'n plugje uit als op mijn headset. Zij verbond ook mij en ik kon alles prima horen. Dus wellicht is die headset van De Die wat meer waard dan ik aanvankelijk dacht, maar de vraag blijft: waarom laten ze de mensen een apparaat van 15 euro aanschaffen, terwijl een veel goedkoper apparaatje ook werkt? IK heb evb gecheckt: via het internet kun je die headset voor elf euro aanschaffen. De Die kan waarschijnlijk kwantumkorting krijgen.