woensdag 3 februari 2016

BRUISEND

RTL Boulevard is zo'n programma waarnaar ik nog nooit gekeken heb. Een heel enkele keer zie ik wel eens een stukje ervan in een ander programma of een stukje promo. Daaruit krijg ik de indruk dat het programma de tv-versie is van bladen als Story en Privé en die lees ik ook niet. Voor alle zekerheid ging ik even naar de website van het programma en jawel hoor: die opende met een pagina over Anouk. Voor mij was dat een zangeres, maar volgens die site een 'rockchick'. Dat zegt me genoeg.

Vanwaar al die moeite? In Het PAROOL las ik: Albert Verlinde en consorten presenteren het programma (RTL Boulevard dus) binnenkort niet meer vanuit Hilversum, maar vanuit Leidseplein 1. En waarom die verhuizing? De keuze voor het Leidseplein komt voort uit de behoefte aan een bruisender decor. De nieuwe studio heeft uitzicht op 'een van de bekendste en drukste pleinen van Nederland', aldus RTL.

Oké, het Leidseplein zal best bruisender zijn dan welke locatie dan ook in het Hilversumse Mediapark. Hoewel: op de website van dat Mediapark lees ik: Het Media Park is het mediahart van Nederland en is een inspirerende plek met een mooie historie. Je voelt het als je er loopt: dit is waar het gebeurt.

Maar als je dan per se naar RTL Boulevard wilt kijken, wat merk je dan van dat bruisende Leidseplein? Ze gaan toch niet buiten zitten? Of laten ze voortdurend dat uitzicht zien? RTL Boulevard is het zoveelste grote televisieprogramma dat in Amsterdam zal worden gemaakt. Het programma Buitenhof wordt gepresenteerd vanuit het gebouw van de Hortus Botanicus in Amsterdam. Omdat dat programma 'geworteld' is in het Amsterdamse centrum? DWDDrrrrr komt dagelijks naar ons toe vanaf het terrein van de voormalige Westergasfbriek. Omdat het zoveel boeiende  'gas'ten heeft? Stomme woordspelingen, ja, vertel mij wat! Die stupide manier waarop programmamakers denken is, vrees ik, besmettelijk.