vrijdag 30 september 2011

Weg

Twee uur duurde het: mijn complete inboedel inpakken. Het was dus een juiste beslissing die klus uit te besteden aan de verhuizer. Ik zit nu dus tussen de dozen. Dat zat ik gistermiddag al, de pannen waren ook al ingepakt. Zonder tegenzin begaf ik mij naar het Leidseplein om daar in de open lucht een simpele maaltijd te nuttigen. Weer thuisgekomen zag ik weinig opties. Geen tv, geen radio, geen cd draaien en lezen tussen al die dozen trok mij ook niet aan. Ik lag dus om half acht in bed en heb doorgeslapen tot half zes. Alsof IK doodmoe was van het inpakken.

Vanmiddag vertrek ik dus van de Geuzenkade, waar ik ruim dertien jaar plezierig gewoond heb. Ik word er niet weemoedig van. Ik heb me nog nooit aan een huis gehecht. De omgeving vind ik belangrijker en zolang Amsterdam die omgeving is, vind ik het al gauw goed.

Het is ook wel aardig om weer aan iets nieuws te beginnen, want zo voelt het wel, al verandert er fundamenteel niet erg veel. Ik zal niet meer het grootste deel van de dag in mijn huiskamer zitten, maar in mijn computerkamertje. Wat nu mijn eettafel is wordt mijn 'bureau'. (Met Lundia kun je alle kanten op.) Ik ga naar een tv van wat grotere afmetingen kijken. Ik zal, zeker de komende tijd, wat meer bezoek ontvangen. Ik kan zelfs mijn broers en zussen + 'aanhang' allemaal tegelijk ontvangen een zitplaats bieden en te eten en drinken geven. Maar verder zal mijn leven zijn normale, simpele gangetje gaan.

Het wordt een mooi weekend, dus ik zal nog niet als een gek aan het uitpakken slaan. Eerst  nog even van de zomer gebruik maken. Maandag begint het echte werk, waarbij ook de nodige 'hulptroepen' aanwezig zullen zijn. Dinsdag hoop ik wat beelden te kunnen laten zien van hoe het er uitziet.
x