zaterdag 26 november 2016

OVERLEVEN

Bewegen is natuurlijk goed voor een mens. In de buitenlucht bewegen, wandelen, hardlopen of fiesten, kan het nog leuker maken. Vroeger werd dat bewegen ook wel 'trimmen' genoemd. Maar kennelijk spoort dat woord niet langer aan tot 'fit worden/blijven d.m.v. lichaamsbeweging'. In Het PAROOL lees ik dat het Vondelpark uitpuilt van bootcampende gelegenheidssporters. Je bent daar dus niet aan het trimmen, joggen of gewoon aan het hardlopen, je bent aan het bootcampen.

Bootcamp komt van oorsprong uit Amerika, met name uit het Amerikaanse leger, een dus moeten we het, in ieder geval de term, overnemen. Daar kunnen we het natuurlijk niet bij laten. In Geuzenveld gaan ze een stapje verder: daar opent op 30 november een survivalbaan.

Survival betekent overleven, dat moet wel heel spannend zijn allemaal. Nou, reken maar: Sporters die al willen trainen kunnen onder andere bungelen aan horizontale touwen, slingeren aan lianen en klauteren aan gloednieuwe monkey bars. W.t.f. zijn monkey bars? Apentralies? Daar heeft het wel wat van weg.
Dat is best wel spannend, want je kunt zomaar vallen en iets breken.Dat is nog eens overleven!