vrijdag 7 maart 2014

Helaas

Gisteren belde ik rond twaalf uur mijn huisarts, met de bedoeling een wat sterkere pijnstiller te krijgen. De assistent (Joop) zei dat ik te vroeg belde. Ik moest het na vijf minuten nog eens proberen. Dat deed ik. Helaas, er werd niet opgenomen. Tot half één heb ik het nog diverse malen geprobeerd, maar ik kreeg geen verbinding. Om drie uur belde ik weer en kreeg ik wel verbinding. Maar een andere pijnstiller krijg ik niet i.v.m. de pillen die ik al geruime tijd slik. Ik moet het dus met die acht paracetemollen per dag doen.

Ik heb nog niet de indruk gekregen dat de paracetemol echt pijnverlagend werkt. Gelukkig zijn er bepaalde posities waarin ik kan zitten zonder dat ik enige pijn voel, Geheel pijnloos liggen is er nog niet bij, maar de pijn is dan niet van dien aard dat ik niet in slaap kan vallen. Het gaan liggen en het opstaan zijn wel de meest pijnlijke bezigheden.

Vanochtend komt mijn kleine zusje enige mantelzorg verlenen. Die zal dan vooral bestaan uit het doen van boodschappen voor de komende dagen, want die zie ik mij voorlopig niet doen. En ik bedenk net dat ernog een schone was in de droger zit.

En uitgerekend nu wordt ht zondag een mooie dag voor een terrasje in de stad. Ik zal me tevreden moeten stellen met het bewonderen van de bloesems in de gemeenschappelijke tuin.
x