dinsdag 16 december 2014

Vervoer

Vandaag is een bijzondere dag: tussen twaalf en drie uur komt de firma Beenhakker het scootmobiel brengen, waarmee ik mij de komende tijd van tijd tot tijd, op kosten van de gemeenschap, zal voortbewegen. Dat doe ik al enige tijd over langere afstanden met behulp van het zogenaamde Aanvullend Openbaar Vervoer. Zo liet ik mij gisteren voor de prijs van € 2,45 naar het Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam-West brengen, voor een bezoek aan de longarts. Maar van de ingang naar de poli longziekten is nog een aardig eind lopen en gezien de toestand van mijn rug en longen is dat geen onverdeeld ongenoegen. Volgende maand moet ik daar weer heen, maar gelukkig kan in de taxibusjes van Connexxion ook  het scootmobiel vervoerd worden.

Vanaf vandaag zal ik voor het eerst in mijn leven de beschikking hebben over een vervoermiddel dat zich beweegt zonder dat ik daar iets aan hoef te doen. Ik heb immers nooit een auto, motor of brommer gehad. Ik heb nu wel een elektrische fiets, maar de 'motor' daarvan werkt pas als ik de trappers beweeg.

Voor de dagelijkse boodschappen zal ik, zo mogelijk, de fiets blijven gebruiken, anders beweeg ik helemaal niet meer. Maar de komende maanden zal er af en toe best eens wat sneeuw kunnen vallen en dan lijkt een scootmobiel me toch net iets veiliger dan de fiets.

Als alles meezit zal ik hier morgen een foto plaatsen van mij op het scootmobiel.