maandag 16 juli 2012

Weer

Het is weer eens zo ver. We hebben nog geen hittegolf gehad, dus hebben we, vindt zo'n beetje iedereen, een rotzomer. We zitten weliswaar pas op de helft, maar voor alle zekerheid kiezen velen toch maar voor een 'last minute' naar een plek in de buurt van de Middellandse Zee.

Ja, ik heb makkelijk praten, want ik zit niet op een camping op de Veluwe of in een bungalowpark bij de Noordzee. Ik zit lekker thuis en kan op de buienradar zien wat de beste tijd is om even gauw, tussen de buien door, boodschappen te doen.

Als ik nu naar buiten kijk en me voorstel dat ik dat weer vanuit mijn tentje zou bekijken, zou ik best tevreden zijn. Ik zie wolkjes, maar ook aardig wat blauwe lucht. Het water in de vijver waarop ik uitkijk is rimpelloos en de bladeren aan de bomen bewegen niet. Het lijkt me prima weer om buiten mijn tentje water te koken op een primus en een kop thee te maken en daarvan in de zon te genieten. Als het zo blijft stap ik na het ontbijt op de fiets. Ik neem wel mijn regenkleding mee, want je weet maar nooit. Er is een dikke kans dat ik na een paar uur fietsen die regenkleding ook nog aan moet trekken, al kan ik waarschijnlijk ook droog blijven door even ergens te schuilen en daarna gewoon verder te gaan. Dan heb ik een plezierige vakantiedag gehad.

De buren in de tent naast mij stonden wat later op, zagen de wolken en bedachten dat ze beter in de buurt van de tent konden blijven. Na een paar uur kregen zij hetzelfde buitje als ik. "Zie je wel, het regent hier altijd. Weer een vakantiedag verpest."

De meeste vakanties die ik beleefd heb, heb ik doorgebracht in streken die niet bekend staan om hun gegarandeerd goede weer: Nederland, Schotland, Zweden, Engeland, Ierland  en dan ook nog in een klein tentje. Ik ben diverse keren zeiknat geregend, maar geen van die vakanties is door de regen verpest. Als je tijdens je vakantie alleen maar in de zon wilt zitten, kun je inderdaad beter naar een Grieks eiland of een of ander Costa gaan. Maar als je gewoon in eigen land lekker wil wandelen of fietsen kan dat prima in Nederland, ook nu. Tussen de buien door valt er heel wat te genieten. Als je bij je tent of bungalow blijft, blijft het uitzicht ook steeds hetzelfde. Dan kun je net zo goed thuis blijven.
x