vrijdag 7 september 2012

Ouderwets

Sinds gisteren ben ik in het bezit van alle documenten die nodig zijn voor mijn reis naar en verblijf op Karpathos. Het hele boekingsproces heb ik ouderwets laten verlopen. Ik heb niets on line gedaan. Al weer een tijd geleden ben ik gewoon naar een reisbureau (bijna om de hoek) gegaan om een reis uit te zoeken en te boeken. En gisteren heb ik daar al die papieren opgehaald. Alleen het betalen heb ik op digitale manier gedaan.

Voor de tweede keer in mijn leven ga ik met een heuse koffer op vakantie. Geen rugzak, geen fietstassen en net te veel bagage voor een koffertje dat als handbagage mee kan. Ik moet dus gewoon bij een balie inchecken.

Voor het eerst van mijn leven breng ik een vakantie in een hotel door en nog met halfpension ook. Ik hoef niet zelf potjes te koken en hoef niet dagelijks naar een restaurant te zoeken. Ik zal weinig actief zijn. Ik heb al eens een rondtocht over het eiland gemaakt, dus dat hoef ik ook niet meer te doen. Het hotel ligt praktisch op het strand, dus als ik een duik in de zee wil nemen hoef ik niet eerst een eind te lopen. Ik kan natuurlijk ook volstaan met een duik in het zwembad, als ik aan verkoeling toe ben. (Ik ga er vanuit dat het daar over drie weken nog steeds zomer is.)

Mijn tijd zal ik vooral lezend doorbrengen. Er gaan drie boeken mee, waaronder een zeer dikke pil en dat is nog eens non-fiction ook. Het hotel biedt wifi, dus ga er maar vanuit dat ik gewoon blijf doorbloggen.

Er is maar één negatief puntje: het vliegtuig vertrekt al om 5.30 uur, dus ik zal om 3.30 uur op Schiphol moeten zijn. Dat betekent dat ik op zijn laatst rond 2.30 uur mijn woning moet verlaten. De dag ervoor zal ik vast 'vooruit' slapen. Zal ik ook weer eens naar Pauw & Witteman kijken.
x