donderdag 11 oktober 2012

Geest

Ik geloof dat ik hier al eens verteld heb dat ik af en toe 's nachts wakker wordt door het geluid van de telefoon of de deurbel. Ik weet intussen wel dat het 'fantoomgeluiden' zijn en blijf dus rustig in mijn bed liggen. Het zijn ook de nooit de geluiden van mijn huidige telefoon of doorbel. Het telefoongeluid is vaak zeer ouderwets, alsof het afkomstig is van zo'n oude, zware bakelieten telefoon.

Vannacht was er een variant: ik werd wakker door het kloppen op mijn buitendeur. Het klonk zo levensecht dat ik mijn bed ben uitgegaan, het was kwart voor drie, en een blik heb geworpen door dat kijkgaatje in de deur. Het zou immers zo maar kunnen zijn dat een van de buren hulp nodig heeft, dat er een ambulance gewaarschuwd moet worden of zo. Maar ook deze keer was er niemand die mijn aandacht wilde trekken.

Gelukkig geloof ik niet in paranormale verschijnselen. Dan zou ik immers gaan denken dat er een geest is die zich door mij veronachtzaamd voelt. Als dat al zo zijn,blijkt maar weer eens dat zulke geesten zeker niet logisch nadenken. Dan zouden ze immers de telefoon wat vaker dan één keer laten overgaan. Dan zouden ze ook weten dat ze me beter een e-mail kunnen sturen. Daar reageer ik altijd op.
x