woensdag 16 september 2015

OPVANG

In 1956 kwam het Hongaarse volk spontaan in opstand tegen het communistische regime. Dat regime werd tot aftreden gedwongen en vervangen door een regering die een van de Sovjet-Unie onafhankelijke koers wilde varen. Er werd zelfs besloten uit het Warschaupact te treden.

Op 4 november vielen zwaarbewapende troepen uit de Sovjet-Unie en andere Warschaupactlanden Hongarije binnen. De slechts licht bewapende opstandelingen waren uiteraard geen partij. Binnen enkele dagen was de oude communistische orde hersteld. Veel Hongaren werden gevangen genomen en/of geëxecuteerd. Enkele honderddduizenden Hongaren vluchtten naar het westen en werden daar hartelijk ontvangen. Velen werd asiel verleend.

Je zou verwachten dat de Hongaren met enige besef van de geschiedenis zich ruimhartig zouden opstellen t.o.v. vluchtelingen uit de huidige oorlogsgebieden. Niets is minder waar.
De Hongaren hebben een hoog hek langs de grens geplaatst. 28% van de Nederlandse bevolking zou maar wat graag ook zo'n hek langs de Nederlandse grens plaatsen. De andere Oost-Europese leden van de EU staan ook niet echt te trappelen om vluchtelingen op te nemen.

Behoor je bij de 28% van de Nederlandse bevolking, dan levert Paus Franciscus, las ik in de Volkskrant, ook nog een argument voor het sluiten van onze grenzen:
Paus Franciscus waarschuwt dat infiltranten van Islamitische Staat (IS) zich kunnen verschuilen in de enorme stroom vluchtelingen die momenteel vanuit Syrië en Libië Europa binnenkomt. Volgens mij zijn die terroristen niet zo dom dat ze met een gammel bootje onze richting op komen.

Ruim 70 jaar geleden waren er Nederlanders die ons land ontvluchtten. Als Engeland de grenzen had gesloten voor die 'Engelandvaarders' hadden we nu geen musical van die naam gehad die al bijna net zo lang draait als de hele Tweede Wereldoorlog duurde.

We moeten al die vluchtelingen opvangen in hun eigen regio, in de nu al overvolle vluchtelingenkampen in Libanon en Jordanië. Dan moeten we daar wel meer geld heen sturen i.p.v. minder. En als we daar bommen gooien, willen er nog meer mensen weg. Hoeveel geld besteden we eingenlijk aan het daar laten rondvliegen van F16's?

Kunnen we die Golfstaten niet een tijdje boycotten, zolang zij er niet over peinzen hun Arabische broeders op te vangen? Fly KLM i.p.v. Emirates!