woensdag 22 april 2020

HUURPRIJS

Hoe we erop kwamen weet ik niet meer, maar de thuiszorgster  die vanochtend mijn steunkousen kwam aantrekken schatte de huurwaarde van mijn flat op 1.400 euro.

Ik ben eens op Funda gaan kijken naar huurappartementen in Noord. Ik kwam huurprijzen tegen van 1800 tot 1250 euro voor oppervlakken van resp. 117 tot 37 vierkante meter, dat is resp. 15,38 en 33,68 euro per vierkante meter.

Wat de huurprijs van mijn flat betreft  zat de thuiszorgster er  behoorlijk naast. Ik  beschik over  116 vierkant meter (verdeeld  over 4 kamers, hal, keuken, bijkeuken, badkamer en toilet) en betaal daarvoor 800,96 (netto huur) euro per maand. Dat is slechts 63,82 euro boven de huurgrens, de maximale huur voor sociale huurwoningen. Per vierkante meter betaal ik 6,90 euro.

Je zou kunnen zeggen dat ik eigenlijk te veel ruimte heb voor één persoon. Er kan een gezin met twee kinderen wonen. Ik zou best op een tweekamerwoning kunnen wonen. Dat heb ik de eerste elf jaar na terugkeer naar Amsterdam ook gedaan. Maar als ik op Funda zoek naar een appartement met minimaal 2 kamers voor een maximale huur van 800 euro levert dat welgeteld één resultaat  op, toevallig ook nog in Noord op slecht 1,2 km van mijn huidige flat. Het betreft een tweekamerwoning van 30 vierkante meter. De huur is 599 euro, dat is 19,96 euro per vierkante meter.  De oppervlakte is net iets meer dan de helft van mijn vorige woning. Mijn huidige woonkamer beslaat al meer dan 30 vierkante meter.

Ik blijf lekker in mijn flat zitten.

PS
Eindelijk weer eens een blog dat niets met corona te maken heeft.