dinsdag 14 mei 2019

PROLOOG

Het is tegenwoordig niet ongebruikelijk dat iemand die kanker of een andere fatale ziekte krijgt, in het publiek, bijv. in een column, verslag doet van het verloop van de ziekte en zijn/haar gedachten en emoties daarbij. Ja, ik weet het: het zijn meestal BN'ers en  ik ben een OBN'er, maar waarom zou ik daar dit blog niet voor gebruiken? Misschien schrijf ik wel zo, dat anderen daar baat bij hebben en misschien wil ik van tijd tot tijd ook wel eens wat 'van me af' schrijven.

Nee, ik heb niet te horen gekregen, dat ik longkanker heb. Vandaag om 12:00 uur spreek ik de longarts die mij de uitslagen van de bronchoscopie en de PET-scan van vorige week zal geven. Die onderzoeken werden niet zo maar gedaan. Na een eerdere CT-scan werd al geconcludeerd dat in mijn rechter long iets zit wat er niet behoort te zitten. De vraag was: is dit een goedaardige tumor (zwelling) of is het een niet zo goedaardig neoplasme (nieuwvorming oftewel kanker)?

Ik heb de afgelopen dagen niet voortdurend bezorgd zitten wezen. Ik heb niet slechter geslapen dan normaal, maar het zou natuurlijk behoorlijk vreemd zijn als ik niet af en toe dacht over een mogelijk slechte uitslag van de onderzoeken. Vandaar dit blog. Dat heb ik de titel Proloog meegegeven. Als ik straks een niet zo vrolijke uitslag krijg te horen, zal het blog van morgen  als titel het nummer 1. krijgen. Eventueel volgende blogs over mijn kanker, als ik die blijk te hebben, krijgen een volgnummer. Ik ga natuurlijk niet elke dag over mijn kanker schrijven; er gebeurt meer in de wereld, maar als je niets over kanker wil lezen, weet je dus wanneer je Beggartalk van die dag beter kunt overslaan.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er niets kwaadaardigs  aan de hand is. Dan zie je geen 1., maar komt heel kort na de PROLOOG al een EPILOOG, waarin ik zal schrijven wat er dan wel aan de hand is en wat eraan gedaan zal worden.

Duimen mag.