donderdag 25 december 2008

Ontspannen

Heb(ben) jij/jullie vandaag bezoek of ga(an) jij/jullie op bezoek? Dan hoef je dit niet verder te lezen. Je gaat immers niet bij elkaar zitten om naar de tv te kijken. Deze 'Beggartalk' is bedoeld als handreiking voor degenen die zich even willen ontspannen bij een aangename film op tv en er niet bang voor hoeven te zijn dat iemand roept: "Hè, doe nou niet zo ongezellig." Ik heb alle films van vandaag die me enigszins de moeite waard lijken, afhankelijk natuurlijk van jouw persoonlijke smaak, op een rijtje gezet.

09.30 - 11.00 uur bij RTL 7: Als je begrijpt wat ik bedoel.
Een animatiefilm over de bekende 'heer van stand' en Tom Poes. Best aardig.

11.00 - 13.45 uur bij BBC 2: My fair lady.
Volgens mij is deze film elk jaar met kerst bij de BBC te zien en niet ten onrechte. Audrey Hepburn is nog steeds de moeite waard om naar te kijken en de muziek blijft de moeite van het beluisteren waard.

12.15 - 13.50 uur bij RTL 7: A Christmas Carol.
Dit verhaal over de vrekkige Scrooge is al zo vaak uitgekauwd dat ik het maar zou overslaan.

16.20 - 18.10 uur bij Nederland 1: Sissi.
Dat is weer lachen geblazen.

20.30 - 23.50 uur bij RTL 4: The sound of music.
Hiermee ben je de hele avond onder de pannen. Ik heb deze film destijds in de bioscoop gezien - als ik me goed herinner in het al lang niet meer bestaande 'Du Midi' - omdat ik als enige in de gelegenheid was mijn kleine zusje te begeleiden. Zij heeft genoten. Ik heb me wel geamuseerd.

20.30 - 23.10 uur bij SBS 6: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban.
Ik heb geen enkel boek over Harry gelezen noch een film gezien, maar de fans lopen er mee weg.

20.30 - 22.40 uur bij Veronica: Navy SEALS.
Vrede op aarde is mooi, maar bij Veronica gaan ze altijd voor de harde actie.

20.55 - 00.05 uur bij Nederland 3: The Return of the King.
Als ik ergens op bezoek zou zijn, zou ik er geen enkel bezwaar tegen hebben nog weer een keer naar dit laatste deel van 'The Lord of the Rings' te kijken. Ik hoef er vanavond de tv niet voor aan te zetten, want ik heb hem op dvd.

22.15 - 00.00 uur bij Nederland 2: The nativity story.
De EO heeft gekozen voor een verhaal dat op de Bijbel is gebaseerd. Het gaat over een jonge vrouw die verloofd is met een wat oudere timmerman, maar op miraculeuze wijze zwanger wordt vóór het huwelijk. De wat oudere timmerman (ik citeer uit de toelichting bij de film) "staat voor een moeilijke keuze: zal hij de verloving verbreken of moet hij geloven, dat ze hem niet ontrouw is geweest, maar werkelijk door een wonder zwanger is geworden? Het verhaal over het leven van twee heel gewone mensen, een zware reis en een kind dat de wereld zal veranderen..." De film ken ik niet, maar het verhaal heb ik wel eens gelezen. Het basisgegeven is wat onwaarschijnlijk, maar ook als je niet in hobbits, dwergen, orks en elfen gelooft kun je 'The Return of the King' (en zijn goede voorgangers) zeer waarderen. 'Rosemary's baby' was ook, qua gegeven, wat onwaarschijnlijk, maar ongemeen spannend. Die baby zou overigens ook de wereld moeten veranderen.

22.40 - 00.35 uur bij Veronica: The final cut.

Nog meer harde actie.

Keuze genoeg, lijkt me.

Het hoofdbestanddeel van mijn 'kerstdiner' heb ik gisteren al bereid: een ouderwetse hachee. (Net als snert is hachee de tweede dag nog net iets lekkerder.) Ik hoefde dus ook niet na te denken over 'bedjes' waarop het vlees eerst nog wat kan uitrusten voor het verorberd wordt. Ik houd van pittig dus, ik heb er ook twee rode pepers aan toegevoegd. Ik drink er een Australisch wijntje bij uit zo'n literfles van AH. Volgens het etiket past die bij suddervlees.