maandag 14 november 2016

MIDDENIN

In Het PAROOL las ik een interview met Georgette Schlick. Ik kende haar absoluut niet. Ze was vroeger ceo van SBS6, nu bij een produktiemaatschappij die programma's maakt voor tv-omroepen, maar ook digitale producties. Ze is recentelijk met haar productiemaatschappij van Hilversum naar Amsterdam verhuisd.

Ik was echt niet buitengewoon geïnteresseerd in de opvattinegn van Georgette, maar één zin uit het interview bleef me bij: In Amsterdam zitten we midden in het leven van de kijkers die we willen bereiken met onze programma's.

De trouwe lezers van Beggartalk zal het niet ontgaan zijn, dat ik in het algemeen niets tegen Amsterdam(mers) heb. Maar Georgette gaat wel erg ver. Denkt zij nu echt dat de Amsterdammers model staan voor tv-kijkend Nederland? In ieder geval heeft ze mij dan niet meegerekend. "Ik ben net zo trots op Heel Holland bakt als op een kleine digitale productie." Zegt Georgette. Het is mij niet opgevallen dat het tijdens de uitzendingen van Heel Holland bakt opvallend stil was in de straten van Amsterdam.