zaterdag 8 april 2017

OMHOOG

Terwijl 'wij' nog zitten bij te komen van de gebeurtenissen in Stockholm is Dick Schoof, onze Nationale Coördinator Terrorismebestrijding, al weer druk bezig met wat hier allemaal zou kunnen gebeuren. Hij is er bang voor dat de terrroristen hier een stapje verder zullen gaan dan met een gestolen auto op het publiek in rijden.

Terroristen zitten in hun vrije tijd ook niet stil. Ze volgen ook de nieuwste technische ontwikkelingen en zie hoe de Amerikanen in hun strijd tegen het terrorisme drones inzetten. En de ideeën van Dick Schoof zijn ook zo gek niet: je kunt drones heel goed gebruiken bij het plegen van een aanslag. Mocht jij op een zonnig terras van een glaasje lekkers zitten genieten, houd dan wel het luchtruim boven je goed in de gaten. De drone die jij daar ziet vliegen wordt misschien helemaal niet bestuurd door een onschuldig amateur die zijn zoontje wil laten zien hoe handig hij is. Er zou zomaar een paar ons semtex aan die drone kunnen hangen.

Dus: aan drukke stranden, in volle stadions, tijdens de feestelijkheden op Koningsdag niet alleen voortdurend om je heen kijken of er auto's zijn die plotseling van richting veranderen, of juist niet. Niet alleen rondkijken of je wellicht verdachte pakketjes ziet of mensen met verdachte rugzakken. Kijk ook eens omhoog!