vrijdag 2 oktober 2015

NOMINATIE

Jan Slagter, de voorzitter van Omroep Max, kan het nauwelijks geloven. In Het PAROOL las ik dat 'Heel Holland Bakt' niet genomineerd is voor de Televizierring, dus die ring ook niet zal kunnen krijgen.

Slagter liet gisteren via Twitter weten helemaal klaar te zijn met de Televizierring. (...) Nog vol ongeloof, @heelhollandbakt is niet genomineerd. Een programma waar meer dan 2,3 miljoen mensen naar kijken en hoge waardering krijgt. Stemmen is achterhaald en voor ouderen zeer gebruiksonvriendelijk. (...) Wij overwegen sterk om onze programma's niet meer mee te laten doen aan deze verkiezing. Benieuwd naar de leeftijdsopbouw van de "stemmers".

Je mag toch hopen dat Slagter niet echt zal besluiten niet meer aan de verkiezing voor de Televizierring mee te doen. Naar mijn idee zal Max ook volgend jaar weer 'We zijn er bijna' uitzenden. Dat programma is toch ook kneuterig genoeg om die ring te verwerven. En als Jan slim is, vervangt hij zijn dagelijkse programma 'Geheugentrainer' door een cursus voor 50-plussers 'Digitaal stemmen voor de Televizierring'.