zaterdag 18 januari 2014

Column

Sven Kramer haalt hard uit naar politiek. Zo luidt de kop boven een artikel in Het Parool, dar verwijst naar een column van Kramer in de Telegraaf, waarin o.a. te lezen valt: 'Het kabinetsbeleid op het gebied van topsport is erg pover en dat stoort me. Normaal kijken ze in de politiek niet om naar sport, zeker niet naar topsport, maar nu het zo uitkomt proberen ze over de rug van de sport wél politieke statements te maken.'

De naam van Johan Cruijff schijnt ook regelmatig onder een column in de Telegraaf te staan, maar als ik het goed heb, wordt die column niet door hem, maar door een journalist van de Telegraaf geschreven. Ik stel me voor dat Kramer ook niet zelf schrijft, maar de Telegraaf toestemming verleent zijn naam onder een column te plaatsen, in ruil voor een financiële tegemoetkoming, neem ik aan.

Er is niets tegen dat journalisten van de Telegraaf in een column hun mening geven over het een of ander. Maar waarom zetten ze daar niet hun eigen naam onder? Denken ze dat (de inhoud van) het stuk aan kracht wint als dat door een BN'er, of een BS'er (bekende sporter) lijkt te zijn geschreven? Als Kramer iets schrijft over de technische aspecten van het snel schaatsen, ga ik hem niet tegenspreken, want hij heeft daar beduidend meer verstand van dan ik. Maar ik ga er niet zonder meer vanuit dat hij een beter inzicht heeft in de politiek. Is het beleid van de Telegraaf zich bij het geven van een mening te verschuilen achter een BN'er? Ik lees die krant nooit, dus ik weet  niet hoe vaak dit voorkomt. Het zou me trouwens niet verbazen.
x