zondag 1 februari 2015

KINDEREN

Slechts enkele van mijn vakanties heb ik laten regelen door een reisorganistie. Een paar keer naar een Grieks eiland en keer naar Kroatië. Veel eisen stelde ik nooit vooraf en ik ben geen enkele keer teleurgesteld.

De laatste tijd zie ik vaak een TV-commercial van Corendon, waarin een 'kidsvrije' accomodatie wordt aangeboden. Ik ben niet buitengewoon gek op kinderen, maar ik heb er ook geen buitengewone hekel aan. Een enkele keer raak  ik wel eens geïrriteerd door een blèrend kind in een supermarkt of in het openbaar vervoer.

Het lijkt me niet onmogelijk dat je tijdens je vakantie in Griekenland of Turkije een kamer of appartement heb getroffen precies naast een kamer of appartement met een stel met een 'huilbaby'. Daar zou ik niet blij van worden, maar waarschijnlijk is het probleem te verhelpen met een stel oordoppen. En aan een strand of bij een zwembad zul je wel eens spelende kinderen aantreffen die enig lawaai maken. Dat heb ik wel eens meegemaakt. Nou, en? Je komt ook volwassenen tegen aan wiens gedrag je je behoorlijk kunt ergeren, maar dat kan ook in je stamkroeg gebeuren.

Is de volgende stap dat een reisorganisatie ons een 'ergernisvrije' vakantie aanbiedt?