maandag 24 augustus 2015

KINDVRIJ

"Ben jij het ook zo zat om in restaurants, koffiehuizen, café’s en hotels te worden geconfronteerd met gillende, stampende, krijsende, snottebellende kinderen en hun lakse ouders?"

Die tekst staat niet voor niets tussen aanhalingstekens. Het is niet mijn tekst, het is een citaat, dat ik ontleen aan de website 'No Kids Allowed'. Ik kwam op die site n.a.v. een artikel in Het PAROOL onder de kop Zijn kinderen straks niet meer welkom in de horeca?

Ik ben eerlijk en geef direct toe dat ik een hekel heb aan  gillende, stampende, krijsende, snottebellende kinderen. Dat zal wel liggen aan het feit dat ik zelf geen kinderen heb. Het is me echter nooit opgevallen dat het verschijnsel zich bijzonder veel voordoet in horecagelegenheden. Ik heb ook een hekel aan die kinderen in trams en treinen, of in de supermarkt, maar het gaat me wat te ver om meteen te gaan pleiten voor kindvrij openbaar vervoer of kindvrije supermarkten.

In het artikel komt ook Leonardo Pacenti van Caffè Toscanini aan het woord: 'Het gaat niet om hoe oud gasten zijn, maar om hoe ze zich gedragen. Ik kan je vertellen: er zijn beroemde voetballers die zich in onze zaak een stuk slechter hebben gedragen - schreeuwen, rondrennen, met eten gooien - dan al die kinderen bij elkaar.'

Als ik mag kiezen, heb ik toch liever te maken met zich misdragende kinderen dan met zich misdragende voetballers, hoe beroemd ze ook zijn.