zaterdag 25 juli 2015

BIER

Jij, je vrienden en tig andere mensen. Samen op het water, in/op/aan/onder/over een opblaasbaar object. Lekker dobberen. Genoeg drank. Muziek. Klinkt goed toch?' Nou, nee, niet echt. Die tekst komt uit een artikel in Het PAROOL over 'beer floating'. In Finland is beer floating sinds de jaren negentig een zomertraditie. In de omgeving van Helsinki doen jaarlijks duizenden jongeren zich drijvend te goed aan enorme hoeveelheden bier.

Ene Jeroen Kah heeft op Facebook het plan gelanceerd op 29 augustus een 'beer floating festival' te organiseren. 'Wie spendeert zijn tijd niet graag op het water in Amsterdam? Maar goed. Geld voor een sloep? Ik niet,' schrijft initiatiefnemer Jeroen Kah.' Dan volgt de tekst die aan het begin van dit blog geciteerd wordt.
 
Ik drink graag een biertje en de Amsterdamse grachten vind ik mooi. Maar dat hoeft van mij niet te leiden tot comazuipen in een rubberbootje op een of meer van die grachten. Ik vermoed zelfs dat er enige risico's zijn verbonden aan zulke activiteiten.

Gelukkig heeft die Kah te laat bedacht dat voor zijn 'festival' een vergunning moet worden aangevraagd. 'Knelpuntje dus.' (...) De SP is alvast tegen. Ik hoop dat de hele gemeenteraad tegen dit plan is.