zaterdag 5 augustus 2017

ZORGELOOS

Mocht je van plan zijn vandaag de Canal Parade te bezoeken, hier zie je de route die al die boten gaan varen.

Heb je uitgeslapen en woon je niet in Amsterdam, dan zou ik niet meer komen. Het PAROOL gaf gisteren Een aantal tips voor een zorgeloze botenparade, bijvoorbeeld: Voor alle plekken geldt: wees op tijd. Als je pas langs de route gaat staan als de parade begint, kun je verwachten dat het beste uitzicht is vergeven. Wil je echt kunnen genieten van het dansen en springen van de mensen op die boten ga dan zo dicht mogelijk bij het beginpunt, het Scheepvaartmuseum, staan, zitten of aan een lantaarnpaal hangen: Aan het begin van de parade is de feestende meute op de boten het energiekst.

Ook handig om rekening mee te houden: wc-bezoek. Zeker met de drank die rijkelijk vloeit (sla genoeg in, want het is mogelijk dat de supermarkt om de hoek uitverkocht is). De gemeente plaatst op verschillende plekken plaskruisen, maar die staan niet over de route verdeeld. Voor alle duidelijkheid zeg ik nog maar even, dat die plaskruisen niet genderneutraal zijn.

Ik heb ook een tip: kom niet naar Amsterdam, want je zou, naar verwachting, een van 500.000 kijkers zijn. Als je het gebeuren per se wilt zien: het wordt vanaf 13:45 uur rechtstreeks uitgezonden door AT5 (Ziggo kanaal 725, KPN kanaal 510). Als je een paar biertjes op hebt, hoef je dan ook niet te zoeken naar een toilet.