donderdag 14 januari 2016

ORGIE

Hassnae Bouazza (Oujda, 13 oktober 1973) is, lees ik in Wikipedia, een Marokkaans-Nederlandse journaliste, schrijfster, columniste, vertaalster en programmamaakster. Zij beëindigt een artikel in nrc.next met: Dus zegt u het nou eens eerlijk: wat is uw oplossing voor het nijpende moslimprobleem? Ze begint het artikel met: Wat was het een vruchtbare eerste week van het nieuwe jaar voor het grote, luidruchtige anti-vluchtelingenkamp. Ergens daartussen schrijft ze over een verbale orgie van triomfantelijke ‘zie je wels’ over vrouwen die zich moeten wapenen tegen die enge Arabieren, (...) en ‘mensen uit homo-, Joden- en vrouwenhatende landen’.

Intussen lijkt het wel duidelijk dat de politie van Keulen aanvankelijk bewust heeft geprobeerd het feit te verdoezelen dat er veel vluchtelingen/Arabieren betrokken waren bij het wangedrag t.o.v. vrouwen. In Stockholm, zelfs in Almere, schijnt zoiets ook al gebeurd te zijn.

Goed, we hoeven dus niet meer 'met de mantel der liefde' te bedekken dat vluchtelingen wel eens 'onze' vrouwen lastig vallen. (Ja, dat is een understatement.)— Maar er is ook geen enkele reden om iedere vluchteling die erin slaagt een tentenkamp of sporthal op Nederlands grondgebied te bereiken te beschouwen als potentiële terrorrist en/of verkrachter.

Wat ik maar zeggen wil: op basis van wat we horen en lezen mogen we ons best een oordeel over van alles en nog wat en over iedereen vormen. Ik doe dat zelf ook met sombere regelmaat. Maar het kan helemaal geen kwaad af en toe ook te bedenken dat we misschien wel eens ongelijk kunnen hebben.