donderdag 15 oktober 2015

INPIKKEN

Kajsa Ollongren is namens D66 wethouder in Amsterdam. Ze heeft behoorlijk veel doorgeleerd, maar toch is ze kennelijk een van de weinige Nederlanders die niet door heeft dat veel van die vluchtelingen erop uit zijn 'onze' banen in te pikken. Sterker nog, in Het PAROOL las ik: Vluchtelingen in de regio Amsterdam moeten zo snel mogelijk kunnen instromen in het regionale onderwijs en de arbeidsmarkt. Dat is de inzet van het actieplan dat wethouder Kajsa Ollongren van Economie vandaag naar de gemeenteraad stuurde. (Onderstreping toegevoegd.) Ze wil die gelukszoekers, die voor vluchteling spelen, nog een handje helpen ook! Ook wil ze dat asielzoekers sneller een werkvergunning krijgen. De huidige periode van zes maanden die daar nu voor staat wil ze inkorten. Ze is nog erger dan Angela Merkel.

Waar haalt Ollongren al die banen voor vluchtelingen vandaan? In de regio zijn veel vacatures waarvoor bedrijven geen mensen kunnen vinden, schrijft Ollongren.

Ze noemt onder meer de gezondheidszorg, ICT, techniek, maar er is ook behoefte aan koks en schoonmakers. 'Deze sectoren staan te springen om mensen, van onopgeleid tot wetenschappelijk geschoold niveau,' schrijft de wethouder.

Probeert die Ollongren ons nu te bedonderen? Volgens mij hebben we een paar hondderdduizend werklozen in ons land en dan zouden er ineens in de regio Amsterdam "veel vacatures" zijn "waarvoor bedrijven geen mensen kunnen vinden"? Maak dat de kat wijs. Laat haar eerst maar eens vertellen waarom ze zonodig al die vluchtelingen naar Amsterdam moet halen. Nogal logisch dat 'onze mensen' niet aan het werk komen.