dinsdag 4 september 2018

AANDACHT

Vorige week woensdag schreef ik hier:"Als binnenkort een fanatieke islamiet, omdat 'wij' die tentoonstelling toestaan, dreigt op een drukke plaats in een van onze grote steden een aanslag te willen plegen, met vele doden en gewonden tot gevolg, mag ik dan schuilen bij Geert Wilders op het militaire terrein waar hij nu woont?"

Inmiddels is Geert Wilders er zelf ook achter gekomen dat zijn manier om zijn recht op vrije meningsuiting uit te oefenen nadelig kan uitwerken voor anderen, die niet zo goed beschermd worden als hijzelf. Enkele dagen geleden besloot hij zijn cartoonwedstrijd af te gelasten, omdat ook anderen het slachtoffer zouden kunnen worden van terroristische wraakacties. Niet lang daarna deed die jonge Afghaan waar ik al voor vreesde, maar gelukkig op een beperkte schaal. Volgens een hoog iemand van de Amsterdamse politie  wilde die jongen Nederland straffen omdat het o.a. de plannen van Wilders om de islam te bespotten, toelaat. Ga die jongen en degenen die net zo denken als hij maar eens uitleggen dat iets toestaan in het kader van het grondwettelijk recht op vrije meningsuiting niet hetzelfde is als het daarmee eens zijn.

Nog altijd is het merendeel van de Nederlanders niet zo islamofoob als Geert Wilders, maar het is wel de (Nederlandse) regering van het (Nederlandse) volk, die hem beschermt tegen de mensen die hem willen straffen voor zijn beledigen van hun God, hun profeet en hun geloof. Let wel, ik vind dat geen rechtvaardiging voor moord op Geert Wilders en al helemaal niet op mensen die  het niet met hem eens zijn en/of hem, net als ik, beschouwen als een grote klootzak, wiens paranoia leidt tot bevrediging van zijn narcistische behoefte aan steeds meer aandacht.