maandag 25 april 2016

KRITISCH

In Turkije is een Nederlandse journaliste van Turkse afkomst door de politie opgepakt. Waarschijnlijk omdat ze in een column in 'Metro' iets geschreven had, dat Erdogan niet beviel. In de Volkskrant stond een citaat: 'Maar tegen elke Nederturk die de oproep van het Turkse consulaat steunt en meent NSB'ertje te kunnen spelen over wat Nederlanders in Nederland zeggen over Sultan Erdogan, de megalomaanste dictator die Turkije sinds de oprichting van de republiek in 1923 kent, heb ik maar een ding te zeggen: go fuck yourself.' Ook schijnt ze onwelgevallige tweets geschreven te hebben.

Van verschillende kanten, o.a. vanuit de politiek, is zeer kritisch op de aanhouding gereageerd. Geert Wilders kon uiteraard niet achterblijven: 'Blijf met je islamofascistische poten van onze @umarebru af Erdogan', schrijft Geert Wilders (PVV), eveneens op Twitter.

Diet tweet toont weer eens aan hoe Wilders alles beziet vanuit zijn islamofobe opstelling. Natuurlijk, Erdogan is een Islamiet, maar ik denk niet dat zijn houding t.o.v. journalisten en andere critici wordt ingegeven door zijn geloof. Hij is, zoals die journaliste schrijft, een megalomane dictator. Die kom je tegen in allerlei religies en politieke overtuigingen.