woensdag 2 januari 2019

SCHOKKEND

Er wordt aan steeds meer goed vaderlandse tradities geknaagd. Alles wat aan de helden uit onze geschiedenis doet herinneren moet verdwijnen. Zwarte Piet mag alle kleuren hebben, zolang het maar geen zwart is. Er wordt steeds vaker geroepen dat vuurwerk verboden moet worden.

Ik weet nu al waar al die drammers volgend jaar over zullen beginnen: er moet keihard worden opgetreden tegen mensen die vuurwerk gooien naar ambulance personeel, brandweerlieden en politieagenten. Filmpjes daarvan op YouTube plaatsen moet verboden worden.

Gelukkig doen ze daar bij Het PAROOL niet zo moeilijk over. Dat was zo vriendelijk in een bericht over het (professionele) vuurwerk bij de Prins Hendrikkade een linkje te plaatsen naar een YouTubefilmpje waarop je ziet hoe een man na het 'aftellen' een pistool trekt en daarmee enkele malen in de lucht schiet.

Het lijkt de meeste mensen eromheen niet op te vallen. (...)  De politie zegt het opvallend te vinden dat geen van de omstanders het incident heeft gemeld.Volgens AT5 gaat het 'hoogstwaarschijnlijk om een alarmpistool'.

Ik vermoed dat de schutter had gerekend op ten minste een lichte paniek. Nu dat resultaat duidelijk niet bereikt is, zal hij, of een ander, het op YouTube Oudejaarsavond 2019 willen overdoen door een compleet magazijn van een Kalasjnikov leeg te schieten. Een handgranaat is natuurlijk ook vet gaaf. Een filmpje daarvan zal het NOS-journaal wel halen met de mededeling vooraf dat de beelden als schokkend kunnen worden ervaren.