donderdag 19 mei 2011

Slet

Op 4 juni a.s. wordt, las ik in Het PAROOL, vanaf de Dam in Amsterdam de 'Slettenmars' gehouden, waarvoor zich inmiddels 400 vrouwen hebben aangemeld. De eerste 'Slutwalk' werd gehouden in Toronto in reactie op de uitspraak van een politieagent op een school. Hij zei dat hij vond dat 'vrouwen niet als sletten gekleed moeten gaan om te voorkomen dat ze slachtoffer worden' van seksueel geweld.

Het probleem waar het hier om gaat is al tamelijk oud. In mijn jeugd al werd vrouwen aangeraden 's avonds laat niet alleen over straat te lopen. In hun eentje langs stille weggetjes lopen of fietsen  werd ook afgeraden, want "dan vroegen ze erom". Zelfs de plegers van seksueel geweld weten dat vrouwen er helemaal niet om vragen. Juist daarom gebruiken zij geweld.

In Het PAROOL is sprake van vrouwen in uitdagende kleding. Daar ligt al een fout. Er zullen maar weinig vrouwen bewust uitdagend de straat op gaan. Uitdaging immers betekent: kom maar op! En dat vragen ze helemaal niet. We hebben de zomer nog voor de boeg en dat betekent dat vrouwen wat luchtiger gekleed zijn dan in de afgelopen maanden. Ik twijfel er geen moment aan dat zij zich graag zó kleden dat ze er op hun voordeligst uitzien. Dat kan best sexy zijn, of prikkelend. Maar dat is het probleem niet. Het probleem wordt gevormd door mannen die niet weten hoe ze met prikkels moeten omgaan; mannen met een verkeerd vrouwbeeld; mannen die psychisch gestoord zijn. Mannen die nog altijd op het niveau van de Neanderthaler leven.

PS
Eindelijk is het zo ver. Er is weer een 'Beggarkort'. Gauw lezen.
x