zaterdag 7 juni 2014

Fan

Er is niets mis mee om een bepaalde sport aantrekkelijk te vinden, ook al beoefen je die niet actief, maar ben je uitsluitend toueschouwer. Ik heb dat, zoals bekend met schaatsen. Ik ben m.a.w. een fan van het schaatsen. Nota bene: ik ben geen fan van specifieke schaatsers (m/v). Zo lang ze goed kunnen shaatsen, zijn ze me allemaal even lief.

Tegenwoordig wordt weer voortdurend duidelijk, het wordt er, zeg maar, ingeramd, dat we fan moeten zijn van 'Oranje'. Dat mag ook van mij, maar het heeft karikaturale vormen aangenomen. Er wordt dagelijks uitgebreid bericht gedaan over onze Oranjevoetballers, hoewel ze pas over een week hun eerste WK-wedstrijd spelen. Dat wordt hoogstwaarschijnlijk een saaie wedstrijd, die ze nog gaan verliezen ook. Inmiddels zijn Oranjejongens en -meisjes al enkele dagen druk bezig met een WK-hockey in ons eigen land, hebben ze tot nu al hun wedstrijden gewonnen en zullen ze hoogstwaarshijnlijk de finale spelen en die mogelijk ook nog winnen. Bij de voetballers rekent niemand daarop.

Aan het WK-voetballen zal dagelijks van half zes 's middags tot na middernacht continu aandacht besteed worden op Nederland 1 en dan heb ik het nog niet over al die reclameblokken.  Ga nu eens na hoeveel tijd er besteed wordt aan hockey, een sport die ik inmiddels aantrekkelijker ben gaan vinden dan voetbal en niet omdat 'wij' er zo goed in zijn.
x