donderdag 2 september 2010

Echt

Het standpunt van Ab Klink is "dat een politieke samenwerking met de PVV voor ons geen begaanbare weg is en zou moeten zijn. (Voor mij persoonlijk is dat echt een definitieve conclusie.)" Hij schrijft dat letterlijk aan de voorzitters van resp. het CDA en de CDA-fractie in de Tweede Kamer. Dat lijkt me een duidelijk standpunt. Nochtans is Ab Klink het volgens Trouw met de rest van de fractie eens dat de onderhandelingen voor een rechts kabinet moeten worden voortgezet.

Als de onderhandelaars een akkoord bereiken zal de CDA-fractie, dus ook Ab Klink, daarover een oordeel moeten vellen. De conclusie van Ab, die echt definitief was, kan niet anders zijn dan: dit is geen begaanbare weg. Ab zal tegen stemmen. De coalitie heeft geen meerderheid in de Tweede Kamer. Het zou zomaar kunnen dat Kathleen Ferrier en Ad Koppejan, twee andere dissident genoemde fractieleden, het met Ab eens zijn.

Vandaag gaat Ivo Opstelten weer aan tafel met Maxime, Mark en Geert. Waar gaan die het over hebben? Gaan die rustig door met het onderhandelen over een resultaat dat bij voorbaat geen meerderheid krijgt? Of zal Ab last krijgen van voortschrijdend inzicht?
x

Beertjes en babylijkjes

En weer is het raak. Babylijkjes, begraven in een tuin. Eentje nog in de schuur. Nieuws waarbij het kippenvel over je rug en armen giert, helemaal wanneer je zelf nog maar kort zo volop geniet van het grootvaderzijn. En wat gaan we dan doen? Dan gaan we naar de bewuste woning en dan gaan we daar beertjes en andere knuffeltjes neerleggen. Van heinde en verre gaan we naar dat adres. Geen idee wie daar wonen, maar we moeten en zullen ons verdriet en medeleven tonen, onze betrokkenheid delen. Maar niemand heeft die kindertjes ooit gezien, niemand heeft er bij in de klas gezeten of mee gespeeld. Niemand...
We leven in een bijzondere wereld zal ik maar zeggen. Maar het blijft een verschijnsel waar ik geen donder van begrijp.