woensdag 3 oktober 2012

VOL

Al eerder had ik hier geschreven dat het diner wordt aangeboden door middel van een buffet, zodat je zelf de maaltijd kunt samenstellen. Wat me altijd weer opvalt bij zulke buffetten, ook als ze plaatsvinden bij feestelijke gelegenheden, dat het voot veel mensen een reden tot 'graaien' is: alles wat beschikbaar is zal op het bord geladen worden. Niemand verwacht zulke hoeveelheden voedsel wanneer zhij a la carte eet. Reinhard Mey heeft daar ooit een leuk liedje over geschreven: De slag om het koude buffet.

Straks zal ik hier mijn laatste bescheiden diner gebruiken. Het is hier vandaag behoorlijk bewolkt. Er was zelfs heel even een heel klein beetje regen. Ik denk te weinig om te zien op buienradar (als ze die hier hebben).

Ik weet niet of ik morgenochtend nog een Beggartalk produceer. Ik neem aan dat de bus naar het vliegveld om een uur of acht vertrekt en ik wil daarvoor nog wel even rustig ontbijten. Vanf vrijdag schrijf ik weer vanuit Nieuwendam. Tot dan!

Voorbij

Het verblijf hier is al weer bijna voorbij. Morgen vlieg ik weer naar huis. Dat is maar goed ook, want volgens 'weer online' gaat het hier vrijdag regenen. Het vliegtuig vettekt morgen niet op zo'n onchristelijk vroege tijd (een uur of tien). Wind en weder (en ganzen!) dienende landen we om 13.45 uur op Schiphol.

Als ik weer thuis ben ga ik wel vertellen hoe de week hier bevallen is.