dinsdag 22 april 2014

Racisme

Het Vondelpark in Amsterdam is altijd populair geweest bij hondenbezitters, omdat honden daar onaangelijnd mogen rondlopen. Maar wat lees ik nu in Het PAROOL? In het park heerst een soort racisme: Bastaard Spritz mag niet spelen met rashonden in Vondelpark luidt de kop boven een artikel. Nikki Sterkenburg, het baasje van Spritz, vertelt: Spritz liep vrolijk kwispelend op een hond af. Toen zei die mevrouw dat ze niet wilde dat haar hond met een vieze vuilnisbak speelde. Het was de derde keer.' Derde keer, want: 'Er werd me al een keer gezegd dat Spritz geen rashond was en een mevrouw met drie langharige windhonden vroeg of ik met die bastaard het park wilde verlaten.'

Er zijn ergere vormen van racisme. In EenVandaag was gisteren een reportage te zien over hedendaags racisme in ons land. 'We' zijn helemaal niet zo tolerant als we graag van ons zelf denken. Je zou ook kunnen zegen dat Wilders met zijn beroep op het grondrecht van vrije meningsuiting racistische/discriminerende uitlatingen salonfähig heeft gemaakt. Echter, recentelijk heeft de Hoge Raad in zijn arrest over de pedofielenvereniging Martijn gesteld dat andere  grondrechten  kunnen prevaleren boven dat op vrije meningsuiting.

Mensen die hun rashond niet willen laten spelen met een bastaard zijn gewoon belachelijk. Mensen die hun allochtone of homofiele buurtgenoten de buurt uitpesten verdienen een strenge straf.
x