maandag 9 maart 2009

Schaatsen

In tegenstelling tot wat hier en daar gedacht wordt, kijk ik niet intensief naar alles wat de tv aan schaatswedstrijden te bieden heeft. Alleen de EK en WK Allround staan maanden van tevoren al in mijn agenda genoteerd. Maar zaterdagavond laat zat ik nog wel te kijken, omdat ik verwachtte dat Sven Kramer een nieuw wereldrecord op de 5000 m zou rijden. Op mijn website had ik al eerder aangegeven waarom ik dat verwachtte en waarom dat zou kunnen lukken. Kijk hier maar eens.

Wie wat verder kijkt dan dit blog weet dat ik via mijn website aardig wat tijd aan schaatsen besteed. De meeste bezoekers komen ook op die pagina's af. Die geven namelijk een zeer up to date beeld van wat de Nederlandse schaatsers (m/v) allemaal presteren, niet alleen Sven Kramer en Ireen Wüst en die andere bekenden, maar ook de junioren die net beginnen en de senioren die het nog steeds doen met een KNSB-licentie in hun achterzak. Dat die gegevens zo up to dat zijn is niet mijn verdienste. Ik krijg ze gebruiksklaar aangeleverd door Frans van Bakel uit Uden, die ze al jaren nauwgezet bijhoudt.

Hoe dan ook, ik moest mij gisteren - vanwege wereldrecords en persoonlijke records tijdens de afgelopen vrijdag en zaterdag - wat intensiever dan gebruikelijk met mijn schaatspagina's bezighouden. Bovendien doe ik meer met al die cijfertjes dan op mijn website te zien valt. Ik moest ook nog eens redelijk vroeg de deur uit, omdat ik, voorafgaande aan het bezoek aan het Concertgebouw (Rachmaninov en Tsjaikovsky) met mijn zussen en schoonzus, eerst een hapje zou eten in de flat van mijn schoonzus waar zij enkele dagen geleden ingetrokken is. Er bleef dus weinig tijd over voor het schrijven van een uitgebreide 'Beggartalk'. So, this is it.