donderdag 6 september 2012

Druppel

Gisteren ging mijn telefoon. Althans, dat dacht ik. Het bleek mijn mobieltje te zijn, dat ik zelden gebruik en waarop ik zelden gebeld word. Ik was dus te laat met opnemen. Voor alle zekerheid checkte ik mijn voicemail. Er was inderdaad ingesproken en wel door iemand van 'Eigen haard', de woningcorporatie bij welke ik mijn flat huur. Een man vertelde me dat mijn bestelling voor druppels voor de deur was ontvangen en dat ik over een tijdje meer zou horen.

Ik wist niets van een bestelling voor druppels,waarvan ik vermoedde dat het ging om een middeltje om een onwillig slot aan de praat te krijgen. Het leek me mogelijk dat een andere bewoner ze besteld had, dus ik besloot 'Eigen haard' even te bellen, zodat ze die andere bewoner gelukkig konden maken. Er volgde een wat verwarrend gesprek, maar op een gegeven moment herinnerde ik me iets.


Dat zwarte ding aan mijn sleutelbos is een elektronische sleutel. Die houd ik, op straat, tegen een symbooltje van een sleutel. Dan gaat er een schuifdeur open die mij toegang geeft tot een halletje, waar de brievenbussen zijn, de liften en de toegang naar het trappenhuis. Ik had een tijdje geleden twee van die dingen besteld t..b.v. mijn zussen, zodat ze, in noodgevallen, in mijn flat kunnen komen. Hoe kan ik nou weten dat ze die elektronische sleutel in kringen van 'Eigen haard' een druppel noemen?
x