woensdag 15 juli 2020

VERONICA

De 'jeugd van tegenwoordig' weet waarschijnlijk niet waaraan de commerciële omroep Veronica zijn naam ontleent. Ik heb de 'geboorte' van Veronica in 1960 nog meegemaakt. Veronica begon als (pop)muziekzender vanaf een schip op de Noordzee, volgens mij buiten de territoriale wateren, dus buiten de Nederlandse landsgrenzen. Binnen die grenzen was het verboden radio-uitzendingen te verzorgen buiten de (publieke) omroepen om. De wekelijks hitlijst Top 40 werd toen begonnen.Het Parool gaf een aantal uitgaanstips voor Amsterdammers die deze zomer niet met vakantie gaan. De eerste tip is

Sangria en hotdoctopus: Zonnen op het Veronicaschip 

De nieuwste zomerhotspot op het iconische Veronicaschip is geopend: Sammie Sangria. Mocht je erheen willen: T/m september, donderdag en vrijdag vanaf 16.00 uur, zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur, NDSM-Pier 1. Dat is de noordoever van IJ.

In feite gaat het hier dus om een café-restaurant. Het dek fungeert als terras. In de buik en het tussendek van het schip is, in een romantische setting, een ruime zitplek om te drinken en te eten. Behalve sangria en hotdoctopus kun je ook ceviche eten. Sangria kende ik wel.Ik heb het lang geleden één keer gedronken, maar was niet onder de inruk. Dankzij Google weet ik dat ceviche een gerecht met rauwe vis is, maar bij 'hotdoctopus' kwam ik niet verder dan enkele afbeeldingen, waaronder deze:
Ik herken een octopus, maar ik zie niet waaruit die bestaat en ik begrijp ook de combinatie met hotdog niet. Dat is immers een broodje, niet een klomp rijst. Het zal wel weer iets hips wezen. Dat zie je veel op het voormalige NDSM-terrein.