zaterdag 21 maart 2015

OPROTTEN

Trouw citeert PvdA-Kamerlid Henk Nijboer: 'Aan de top is het pakken wat je pakken kan, terwijl vele gewone bankmedewerkers worden ontslagen en ondernemers geen kredieten kunnen krijgen. Bankiers tonen hiermee aan niets geleerd te hebben van de crisis.' Die "top" zijn de topbestuurders van ABN-AMRO die allemaal (behalve Gerrit Zalm) over 2014 een salarisverhoging van € 100.000,00 ontvangen. Omdat ze in dat jaar geen bonussen hebben ontvangen en ja, hoe kom je dan rond? Ook bij die andere bank die destijds met onze centen overeind is gehouden, de ING, krijgen de topbestuurders er een aardig bedrag bij.

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei eerder vandaag dat hij politiek noch juridisch iets kan doen aan de verhogingen, die in 2012 door zijn voorganger en door de Kamer zijn goedgekeurd. We konden er dus gewoon op wachten. Het heeft geen zin ons nu kwaad te maken, dat hadden we dus in 2012 moeten doen.

Wat voor buitengewoons hebben die topbestuurders eigenlijk gepresteerd om die extra € 100.000,00 te verdienen? Let wel: die ton extra - bovenop een toch al riant inkomen - die zij ontvangen, ontvangen miljoenen Nederlanders niet eens als jaarsalaris.

De hoge salarissen van topbestuurders worden vaak beargumenteerd met "anders vertrekken ze naar het buitenland." Nou, laat ze mooi oprotten!