woensdag 20 maart 2019

STEMMEN

Vandaag ga ik, uiteraard, stemmen. Ik weet al jaren wat ik ga stemmen, maar er zijn kennelijk veel mensen die zich elke keer weer afvragen welke partij ze 'deze keer' de voorkeur zullen geven. Ik vrees dat veel mensen hun stem laten bepalen door 'informatie' die ze bij de sociale media vinden.

Op een website vond ik een overzicht van tweets n.a.v. de aanslag in Utrecht. Dit was er eentje:
Dit ongelooflijke tuig moeten wij dus tolereren in ons #Nederland. Bedenk goed op welke partij je woensdag stemt. Dat "tuig" is vanuit Turkije hierheen gekomen, zal wel moslim wezen en wordt hier al jaren getolereerd. Gelukkig zijn er partijen die paal en perk willen stellen aan het toelaten van dit tuig en soortgenoten. Je kunt zelfs kiezen. Wie van de twee komt het dichtst bij jouw denkbeelden over toelaten en tolereren van tuig?

Bij de sociale media, hoorde ik, was alom sprake van lof voor het snelle, professionele optreden van politie en hulpdiensten. Bij komende risicovoetbalwedstrijden en de komende jaarwisseling, zullen politie en hulpdiensten ook weer professioneel optreden, maar dat zal velen er niet van weerhouden het die diensten zo lastig mogelijk te maken.

Door al dat nieuws over Utrecht, kwam veel ander, regionaal of plaatselijk, nieuws niet landelijk aan de orde. Daarom maak ik even opmerkzaam op één zo'n bericht. De website  nhnieuws.nl meldde: Een grote groep jongeren terroriseerde gisteravond de Hoornse wijk Kersenboogerd. Ze vielen mensen lastig, vernielden spullen, scholden anderen uit, spuugden op mensen en gooiden zwaar vuurwerk naar voorbijgangers. Zelfs een invalide in een rolstoel werd bekogeld met zwaar vuurwerk. (Onderstreping toegevoegd.) Er werd niet bij vermeld dat bij de sociale media op grote schaal werd gepleit voor professioneel optreden van de politie.