maandag 24 oktober 2011

Keuken

Ik houd van simpele ontwerpen en veel simpeler dan wat je hierboven ziet kan haast niet. Bij Ikea valt het in de categorie bijzettafels. Die zie je in het algemeen in woonkamers. Van deze zegt Ikea: "Incl. wielen; maakt het meubel makkelijk verplaatsbaar. Maakt het comfortabel om in bed te lezen, te eten of te werken."

Ik ben absoluut niet van plan in bed te lezen of te eten en werken doe ik sowieso niet. Die wielen komen er bij mij niet onder. Hij krijgt een vaste plaats in de keuken tegen de muur tegenover het keukenblok. Het wordt de plaats voor het koffieapparaat, het waterkookapparaat, mijn persoonlijke koffie- en theekoppen en de suikerpot. Dingen dus die ik dagelijks gebruik en die ik niet voortdurend in een kast zet om ze daar weer steeds weer uit te halen.

Gisteren waren mijn zwager en schoonzus op bezoek. Hij denkt al jaren beroepsmatig na over het inrichten van woningen - en dus van keukens - en ik ben niet zó eigenwijs dat ik het altijd beter denk te weten. Over enige tijd zal er ook een inductiekookplaat geplaatst worden. Dat vraagt weer om verplaatsing van koelkast en oven/magnetron,wat weer verplaatsing van die bovengenoemde apparaten en aanschaf van dat simpele meubelstuk noodzakelijk maakt. Dat geeft ook weer meer ruimte op het aanrecht.

Het zou best zo kunnen zijn dat ik met de kerstdagen in een geheel naar wens ingerichte woning zit en dat ik in een definitief ingerichte keuken mijn kerstdiner (boerenkool met worst) kan kan bereiden.
x