vrijdag 9 maart 2018

APOTHEKER

9:56 uur

Die smerige kaliumdrank hoef ik gelukkig niet meer in te nemen. Ik kan met minder toe en die is verkrijgbaar in pillen. Thuis moet ik de kalium vooral halen uit tomaten. Moet ik dan mijn kassabon naar FBTO opsturen?

Woensdag had ik een uitgebreid gesprek met iemand van de apotheek. Ik vertelde o.a. dat ik op voorschrift van de huisarts driemaal daags tramadol gebruik i.v.m. de artrose in mijn rechterheup. Vanochtend zat die tramadol weer niet bij de andere pillen die ik kreeg. Volgens de verpleegkundige zou ik die ontvangen "naar wens". Mijn wens is: standaard driemaal daags. Dat moet ik dan weer via de arts regelen. Die is nu met mijn kamergenoot bezig.

10:31 UUR

De arts zal regelen dat de tramadol driemaal daags aangeleverd wordt. Ik vertelde dat ik een lichte verbetering in mijn longfunctie voelde. Het onderwerp 'Naar huis gaan' werd nog niet aangeroerd. In de loop van de dag komt er ook weer een fysiotherapeut langs. Ik ben benieuwd naar de huppeloefeningen die hij voor me weet te bedenken.

13:18 UUR

Een half uurtje geleden werden twee stoelen binnen gereden. Zouden we overgeplaatst worden naar de longafdeling? Nee hoor, het waren weegstoelen. Dat leidde tot de wetenschap dat ik de afgelopen weken een kilo of zeven ben afgevallen. Dat heeft niets met mijn longen te maken, maar met het feit dat ik weken lang geen druppel alcohol heb geconsumeerd, afgezien van die dag dat gasten mijn snert kwamen meeëten.

Inmiddels ben ik nu alleen op een vierpersoonskamer. Mijn kamergenoot tot nu toe is overgeplaatst naar de longafdeling. Er is ook weer eens - goed om te weten - vastgesteld dat ik geen diabetes heb. Ik slik al medicijnen genoeg.

Nog een opmerkelijk feit: de onderdruk bij mijn bloeddrukmeting ligt meestal in de buurt van de 80. Vanmiddag bleek die 43 te zijn. Mijn lichaamstemperatuur ligt normaliter in de tweede helft van de 36 graden en was vanmiddag nog een graad lager. Ik wist niet dat ik zo'n koele kikker kon zijn.