maandag 15 september 2014

Vraag

Dat ziet er niet mooi uit, maar wees gerust: het stelt niets voor. Het is een onderhuidse bloeduitstorting die je heel vaak ziet op mijn armen en handen. Ze ontstaan zonder dat ik er erg in heb. Zonder dat ik mij merkbaar ergens aan stoot zijn ze er ineens. Deze op mijn rechterarm was er eergisteren nog niet, maar wel gisterochtend toen ik opstond. Heb ik 's nachts ontzettend hard gestoten aan mijn dekbed?

De oorzaak is ook wel bekend. Ik slik al jaren bloedverdunners. Nou ken ik aardig wat mensen in mijn omgeving die ook bloedverdunners gebruiken, maar bij hen zie ik nooit die bloeduitstortingen. Heb ik dan zó'n dunne huid? Dat vertelde een keer een verpleegkundige bij de Spoedeisende Eerste Hulp me, toen ik daar met een paar zeer geschaafde armen en handen aankwam.

Nu zit ik met een vraag. Het maakt mij totaal niet uit hoe ik eruit zie, maar ik kan me voorstellen dat anderen, ik denk bijvoorbeeld aan de dames achter de kassa bij Albert Heijn, het geen aangenaam uitzicht vinden. Of iemand die in het openbaar vervoer tegenover mij zit. Binnenkort breekt het seizoen weer aan waarin ik sweaters met lange mouwen draag, dan speelt het dus minder, maar de afgelopen maanden droeg ik poloshirts met korte mouwen en nu nog. Volgend jaar zal ik dat tijdens lente en zomer weer doen. Of toch maar niet?