maandag 21 maart 2011

Impuls

Het Amsterdamse uitgaansleven moet een impuls krijgen, vindt de gemeenteraad. Ik ben geen uitgesproken 'stapper', maar ik heb nooit het idee gehad dat er een gebrek aan uitgaansmogelijkheden zou zijn. Het kan ook zijn dat de gemeenteraad vindt dat er te weinig mensen gebruik maken van de mogelijkheden, omdat ze iets missen. Dus waar is Eberhard van der Laan, de burgemeester, volgens Het PAROOL mee bezig? Hij is een plan aan het bedenken voor tien horecagelegenheden die 24 per dag open zijn. Hij wil daarmee tegemoetkomen aan de grote behoefte onder het uitgaans­publiek tot in de vroege ochtend uit te gaan.

Waaruit, vraag ik mij dan af, is die "grote behoefte" gebleken? Uit een stroom van verzoeken vanuit het uitgaanspubliek of de uitbaters? Uit wetenschappelijk onderzoek? Om hoeveel mensen gaat het eigenlijk? Blijven de toeristen weg als deze impuls er niet komt? Gevolg van het nieuwe beleid kan ook zijn dat je niet tot de vroege ochtend doorgaat, maar in de vroege ochtend begint.

Een andere impuls is in het algemeen de openingstijden van de horeca te verruimen. Zoeken de mensen de gezelligheid en ontspanning steeds vaker buiten de deur? Ik vrees dat ik te oud word om de tijdgeest nog helemaal te begrijpen. Dus: ze doen maar.
x