donderdag 1 maart 2018

NIEUWSGIERIG

Ellie (Lust), hoorde ik een voiceover bij het programma 'Ellie op patrouille' zeggen, is nieuwsgierig naar het werk van haar collega's in andere grote steden in andere landen. Dus zien we haar o.a. in Bogota (Columbia) en Nairobi (Kenya) samenwerken met haar collega's aldaar. Ze gaat ook nog naar Israël, Dubai, Albanië en de VS (San Francisco) of is daar al geweest.

Ik neem direct aan dat Ellie geïnteresseerd is in het werk van die buitenlandse collega's, maar de reizen naar al die buitenlanden en het verblijf aldaar zullen heel wat kosten. Ellie heeft een vaste baan (voorlichtster bij de Amsterdamse politie), maar daar zal ze geen gigasalaris mee verdienen, dat al die reizen financieel mogelijk maakt.

Ik geloof niet dat Ellie zo nieuwsgierig was/is dat ze al die reizen zelf gefinancierd heeft. Ik vermoed dat een of andere mediadeskundige bij AVRO/TROS een format bedacht heeft. Daar moet je dan een politieman of -vrouw bij zoeken. Dan ga je niet naar Sexbierum (al werken daar ongetwijfeld zeer deskundige dienders). Je gaat kijken of in je rijtje B.N.'ers ook politiemensen voorkomen. 'Vroeger' kreeg je dan Klaas Wilting, maar die is inmiddels ruim boven de 70. Gelukkig is er ook nog Ellie Lust, bekend van politie en 'Wie is de Mol?'

Ik kijk nooit naar programma's met B.N.'ers buiten hun habitat. Ik kiijk dus wel naar Mark Tuitert bij een schaatsprogramma, maar niet als hij aan een Curlingquiz meedoet. 'Wie is mol?' met een hele roedel B.N.'ers heb ik nog nooit gezien. Ik kijk ook nooit naar 'Opsporing verzocht', maar als Ellie daarin figureert, lijkt me dat logisch.

'Ellie op patrouille' (in Bogota) had ik voor deze ene keer opgenomen en gisteren bekeken. Meest opmerkelijk feit dat ik heb geleerd: politie-uniformen worden in Columbia op maat gemaakt. Dat wil iedereen toch graag weten. Hier moeten ze het gewoon met confectie doen. In Dubai barsten ze van het (olie)geld. Zouden ze daar de uniformen laten ontwerpen door Prada? Ik kan haast niet wachten tot die aflevering op de buis komt..

Ik heb ook iets gemeen met Ellie. Haar partner heet Boukje. Zo heette mijn partner ook. Moet dat een band scheppen?