woensdag 26 oktober 2016

FESTIVALS

"Zullen we binnen de EU en in verdragen met de US, Japan, Rusland en China afspreken, dat we allemaal binnen eigen land blijven?" Dat heb ik nergens gelezen, dat heb ik zelf geschreven en wel op deze plek en afgelopen zondag.

Gisteren schreef Het PAROOL al weer en voor de zoveelste keer over het massatoerisme in Amsterdam en de nadelen ervam. Ammsterdam zal veel fundamentelere maatregelen moeten nemen om de drukte in de stad te bolwerken, zegt burgemeester Eberhard van der Laan. "Maar de echte oplossing is nog niet gevonden."

Mijn gedachte om internationaal samen te werken was zo gek nog niet: Hij (Eberhard dus) kondigde aan dat Amsterdam de krachten wil bundelen met andere aantrekkelijke Europese steden, bijvoorbeeld om een front te vormen tegen een partij als Airbnb, die vorige week ineens concessies deed toen New York haar spierballen liet zien. "Misschien kunnen wij als Europese steden dezelfde massa organiseren als New York." De gemeente zal een conferentie organiseren met andere steden.

Hoeveel toeristen houd je nu tegen door  kamerverhur via AirBNB tegen te houden? We hebben net het Amsterdam Dance Event achter de rug. Dat was kennelijk een groot succes, maar het trok wel ruim driehonderdduizend bezoekers. Dat zullen echt neit allemaal Amsterdammers geweet zijn. In de zomermaanden ritselt het in Amsterdam van de festivals. Miss chien kan Eberhard daar iets aan doen.