woensdag 1 augustus 2012

2.01.60

Weten jullie wie Janneke Ensing is? Het zou me eerlijk gezegd verbazen. Afgelopen maandag heeft zij een tijd van 2 minuten en 1,60 seconden neergezet, de snelste tijd dit seizoen van een Nederlandse. Het is geen tijd op wereldtopniveau, maar Marianne Vos is ook klein begonnen. Die heeft er ook heel wat voor moeten doen en laten om die gouden medaille in Londen te behalen.

Nee, Janneke doet niet mee aan de Olympische Spelen in Londen. Ze doet ook niet aan fietsen, of zwemmen, of een van de andere sporten die momenteel in Londen worden bedreven. Janneke heeft die tijd neergezet in Inzell. Inzell? Daar staat toch een schaatsstadion? Inderdaad, en daar wordt al weer geschaatst ook en dat gebeurt al weer op meer plaatsen. In 2014 worden in Sotsji (Rusland) de Olympische Winterspelen gehouden en wie daar een gouden medaille wil behalen zal nu toch al met de voorbereidingen bezig moeten zijn. Dat betekent dat je in een koude hal rondjes draait, terwijl andere mensen zich elders insmeren met iets met factor 30 om niet door de zon verbrand te worden.

Ik ga hier niet zeggen dat we Janneke in Sotsji terug zullen zien. Ik wil alleen maar aangeven dat als je bij die enige gelegenheid in de vier jaar de beste/snelste wil zijn, je ruim van tevoren moet beginnen met de voorbereidingen.
x