zaterdag 8 december 2012

Foto

Schopten 'jongens' of 'Marokkanen' de grensrechter dood?
 Deze vraag was de kop voor een artikel in Trouw. Is dat een relevante vraag? De meeste betrokkenen spreken bijna krampachtig over 'jongens', en 'spelers'. Intussen hangt de kwestie van etnische achtergrond al de hele week in de lucht. Voor Geert Wilders is het allemaal wel duidelijk. Hij twitterde maar één effectieve aanpak te zien: celstraf, retour Marokko, grenzen dicht. Die jongens komen helemaal niet uit Marokko, ze zijn hier geboren. Kun je mensen met de Nederlandse nationaliteit het land uitzetten? Zelfs met asielzoekers lukt dat heel vaak niet.

Het zou mij niet verwonderen als het hier inderdaad om jongeren met een Marokkaanse achtergrond gaat. In het stadsdeel Osdorp vormen 'Marokkanen' immers de grootste groep.
Achmed Baâdoud, voorzitter van de deelraad van Nieuw-West, waartoe Osdorp behoort, verklaarde de oorzaak van geweld in het amateurvoetbal bij de opvoeding te zoeken: Marokkaanse ouders zouden niet weten hoe ze hun ontsporende zoons moeten bijsturen. Gelukkig weten Nederlandse ouders dat precies. Die zullen, als ze langs de lijn staan, hun zoontjes direct corrigeren. Tenzij ze het natuurlijker belangrijk vinden eerst even gauw met hun mobieltje een fotootje van het gebeuren te maken. Die kan je misschien wel kwijt aan de Telegraaf.

=========================
Ik heb 54 dagen niet gerookt. (Wordt vervolgd.)
=========================
x