zondag 30 juli 2017

AMSTERDAM


In Amsterdam vinden 'ze' dat er te veel massatoerisme naar (de binnenstad van) Amsterdam komt. De toeristen, vooral die uit de verweglanden, moeten ertoe gebracht worden hun vertier ook eens buiten Amsterdam te zoeken. Amsterdam Marketing had daar wel ideeën voor: Zandvoort werd 'Amsterdam Beach', het Muiderslot werd 'Castle of Amsterdam'. In Zondag met Lubach werd dit idee wat verder doorgetrokken: de Hunebedden werden de 'Amsterdam Stones', de Waddeneilanden werden de 'Amsterdam Islands', de Noord-Zuidlijn werd verder naar het zuiden doorgetrokken en stopte bij de stations Amsterdam-Brussel en Amsterdam-Artis-Krugerpark.

Komende zaterdag vindt weer de Canal Pride  plaats. Die zal, zoals gewoonlijk weer een grote massa toeristen trekken NAAR HET CENTRUM VAN AMSTERDAM.  De Canal Pride is de feestelijk afsluiting van de een week durende Gay Pride.

O nee, wacht even, dat zeg ik verkeerd. Wat las ik gisteren in Het PAROOL? Duizenden mensen hebben zaterdag in Amsterdam meegelopen in de Pride Walk, een demonstratieve optocht waarmee de jaarlijkse Pride Amsterdam (voorheen Gay Pride) wordt afgetrapt. (Onderstreping toegevoegd.) Alles 'Amsterdam' noemen moest ertoe leiden dat er minder mensen naar Amsterdam zouden komen. De Pride Amsterdam had dus niet in Amsterdam moeten plaatsvinden, maar - ik noem maar een buitenplaats - Biddinghuizen. Die Canal Pride had dan als Lake Pride op het Veluwemeer kunnen plaatsvinden. Kunnen de mensen uit de Bible Belt zich ook eens van dichtbij ergeren aan dat zondige gedoe.