vrijdag 29 mei 2015

ALTERNATIEF

Wat ik nu weer in Het PAROOL lees: Feit is wel dat er behoefte is aan alternatieven op het gebied van uitvaarten. Ik geef direct toe dat het maar zelden voorkomt dat ik het met familieleden, vrienden en bekenden of met wie dan ook heb over uitvaarten. Ik weet in ieder geval vrij zeker dat ik nog nooit ienand heb horen zeggen: 'Goh, ik wou dat er nog wat meer te kiezen was dan cremeren en ondergronds begraven.' Maar toch: Zo neemt de vraag naar bovengronds begraven toe, omdat er mensen zijn die het een naar idee vinden dat ze onder de grond komen te liggen.'

Er zijn, vermoed ik, wel mensen die graag oplossingen bedenken voor problemen, waarmee, volgens hen, andere mensen worstelen. Directeur Anja Vink van begraafplaats Buitenveldert is zo iemand en zij ziet het al helemaal voor zich: een groene geluidswal die de begraafplaats van de snelweg (de A10 in Buitenveldert) scheidt, met urnen, bovengrondse graven, bankjes en als het even kan schapen op de top van de wal.
Als je onder de grond liggen niet zo'n prettig idee vindt, hoe zou je dan denken over schapen die over je heen wandelen? Ik heb niets met auto's en snelwegen, dus ik zou dat geraas vlak langs mijn kist of urn niet zo'n geweldig idee vinden. Hoewel, wat zou ik daar nu van merken?