dinsdag 9 mei 2017

KAMPIOEN

Het zal mij een zorg zijn wie er voetbalkampioen van Nederland wordt. Ik ben geboren Amsterdammer, maar als Ajax zou degraderen, zou ik er geen traan om laten. Dat gezegd zijnde, zeg ik toch dat ik hoopte dat Feyenoord zondag kampioen was geworden.

Ben ik ineens Feyenoordfan geworden? Echt niet! Ik werd alleen het bijna dagelijkse gezeur in de media zat over de kampioensstress bij Feyenoord. Was die er nou wel of niet? Dat Feyeoord al achttien jaar geen kampioen was geworden wist ik zo langzamderhand ook wel. Was Feyenoord kampioen geworden dat was ik tenminste van dat gezeur af geweest.

Dat er in Studio Sport wordt gezeurd over Feyenoord, oké, maar moet dat dan ook nog, zoals gisteren, in EenVandaag, DWDDrrrrr en Pauw? En dan heb ik het alleen over de publieke omroep. Bij de commerciële, waar ik zelden of nooit naar kijk, zullen ze zich ook niet onbetuigd laten.

Ik ben bang dat het deze week nog erger wordt. A.s. zondag immers kan ook Ajax nog kampioen worden.En  dat uitgerekend op Moederdag. Voor vele moeders zal die blijde dag compleet verpest worden, want hun mannen en zonen, zullen alleen maar aandacht hebben voor, kijken of luisteren naar de tv- en radioverslagen van en praten over Feyenoord-Heracles en Willem II-Ajax.